Evangélium,  Hitéleti írások

Miért engedi ezt Isten? Miért teszi? Miért nem teszi?

1.Királyok 8. 10-12.1Kir 8:10 Mikor pedig kijöttek a papok a szenthelyből: köd tölté be az Úrnak házát,1Kir 8:11 Úgy, hogy meg sem állhattak a papok az ő szolgálatukban a köd miatt; mert az Úr dicsősége töltötte vala be az Úrnak házát.1Kir 8:12 Akkor monda Salamon: Az Úr mondotta, hogy ő lakoznék ködben.

Az Úr benne lakik a ködben.

2Móz 14:20 És oda méne az egyiptombeliek tábora és az Izrael tábora közé; így lőn a felhő és a sötétség: az éjszakát pedig megvilágosítja vala. És egész éjszaka nem közelítettek egymáshoz.

Ugyanaz a szó szerepel, de itt felhőnek fordítva. Felhő vagy ködoszlop. Egyszer ködnek egyszer felhőnek fellegnek fordítják.
A lényeg az, hogy az Úr azt mondta, hogy Ő benne tartózkodik ebben a ködben felhőben. Benne lakik.
Mi sokszor így látjuk amikor körülvesz bennünket Isten védelme, jelenléte, illetve a 2 Mózesben ködoszlop van, ami az ő vezetése, ez a köd vagy felhőoszlop vezette Izraelt.
Azaz nem látunk tisztán. Ködös a körülmény amiben vagyunk, a kapcsolatok a történések. Nem tudjuk miért történnek dolgok és nem értjük, miért nem történnek már meg dolgok.
De az Úr benne van abban, amit mi homályosan látunk.
A 2 Mózes 14 alapján pedig lesz egy pillanat, amikor ugyanaz a ködoszlop az egyik oldalra világosságot sugároz.
Ez van az eredetiben. Izrael számára megvilágosította az utat, láttak világosan.
A másik oldalt pedig teljes sötétségbe borította. Azokat, akik rosszat akartak Įsten népének. Nem látták az utat, hogyan árthatnak nekünk.
Amikor olyan helyzetben vagyunk ami még homályos, nem értünk dolgokat, tudjuk, hogy az Úr benne van ebben a homályban. Tudja mit akar és az jó lesz nekünk. Szabadulás lesz a betegség, a bűn, a lelki elnyomás, a rossz kapcsolatok, a rabszolgaság, a hiány, a fájdalom birodalmából, Egyiptomból.
A homály tehát ne ijesszen meg! Ne ijesszen meg ha nem értünk dolgokat mert a mi Urunk rejtőzködő Isten. Amikor kell, világosan fogjuk látni a szabadulás útját.
Addig tartsunk ki a bizalomban és azokban a cselekedetekben, amikről tudjuk, hogy Isten akarata hogy azokat tegyük.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük